Strategier för craps

De som har huvudrollen i craps är självfallet tärningarna. De är två stycken och det är de som egentligen bestämmer, men du kan såklart själv krydda till det lite med dina smarta moves för att slutligen stå som vinnare. Craps är enligt många ett av de roligaste och enklaste spelen online och det är lätt att kamma hem fina vinster.

Tärningarna har sex sidor vardera, självfallet med sex olika nummer, vilket betyder att det sammanlagt handlar om tolv nummer. Att spela med nummer betyder ofta att det är frågan om ett matematiskt spel där du kan tänka ut hur du kan spela för att nå bästa resultat. Craps är dock till största del ett turspel där du sitter och håller tummarna för fullt medan tärningarna är på väg att stanna. Det är också ett spel där det går ut på att vinna med den insats du gjort. Även om du inte är helt säker så räcker det med en strategi och här får du lära dig lite mer om vad du kan tänka på.

Olika satsningsalternativ

För att en spelomgång ska kunna starta behöver samtliga deltagare satsa. Du som spelare måste välja att lägga en insats på fälten Pass Line eller Don´t Pass Line. Att göra det är enkelt. Med förstnämnda, Pass Line, satsar du på att shootern ska vinna, medan du satsar mot shootern om du väljer Don´t Pass Line. Den sistnämnda är en strategi som kan låta något tveksam i vissa öron men för andra är det den vinnande strategin att satsa mot shootern. Då gäller det att satsa för att kastet ska få summan 2, 3 eller 12för att du ska vinna. Om kastet istället skulle ge nummer 7 eller 11 har du tyvärr inte gått med vinst den omgången. Om du istället väljer Pass Line betyder det att du satsar på fältet som ligger längst ut på spelplanen, där det också står skrivet. Vinner gör du om 7 eller 11 kastas, medan 2, 3 eller 12 innebär förlust.

Skulle kastet visa summorna 4, 5, 6, 8, 9 eller 10 blir det numret en point och din insats ligger kvar medan tärningarna kastas igen. I det här läget gäller det att pointen dyker upp igen innan en 7:a om du har satsat på Pass Line. Har du satsat på Don’t Pass Line behöver du dock en 7:a innan pointen dyker upp igen för att vinna.

Spela ekonomiskt

En annan relativt enkel strategi som håller dig på torra land är att själv tänka ut en plan för hur mycket pengar du tänkt spela med. Det kan i slutändan göra dig lyckligare samt förhindra att du blir besviken över för mycket förlorade pengar. Tänk alltså på att hålla dig inom din egen budget.

Något annat du bör tänka på är att om du vid första omgången förlorade så ska du inte vid nästa omgångar satsa mer pengar. Börja aldrig heller med att göra en stor insats, utan börja med smått och arbeta dig uppåt. Det kan även vara klokt att spara vinsterna och endast spela för den summan man bestämt från början även om man vinner stort.