Craps satsningar

För att spela craps så måste man satsa på vilket utfall tärningarna ska få. Detta kan göras på flera olika sätt. Nedan listas några av de allra vanligaste satsnignarna på craps. Vilken satsning man ska använda och när är helt upp till var och en. Det finns inga satsningar som är bättre än någon annan. Vissa har bättre odds än andra, men samtidigt så kan de förlust lika väl som en annan satsning. Det viktigaste är att man förstår vad de olika satsningar betyder så man inte råkar satsa på något man egentligen inte vill satsa på.

Rätta

Rätta är satsning är en satsning på att shootern kommer att kasta vinst. För att vinna måste shootern slå antingen en 7:a eller 11:a på första kastet, come out roll, eller en 7:a under de andra kasten efter att ha etablerat en poäng.

Fel

Fel är en satsning på att shootern ska förlora sitt kast. Satsar du på detta hoppas du alltså att det ska gå dåligt för den som kastar tärningarna. Du vill inte att en 7:a eller 11:a ska kastas på come out roll.

Hardway

En hardway betyder att du satsar på att något av 4, 6, 8 eller 10 kastas i par. Till exempel 2-2, 4-4 eller 6-6. Det gäller bara innan en 7:a eller den etablerade poängen kastats, alltså så vinner man enbart om det blir par i come out roll.

Number

Number är en satsning på att ett nummer blir kastat vid nästa kast. Till exempel 2. Number kan läggas på 2, 3, 7, 11 eller 12. Satsar man på ett av craps numren: 2, 3 eller 12 så ger vinsten 7:1. En vinst sju gånger så stor som insatsen.

Field

I en field satsning så satsar man på att 2, 3, 4, 9, 10 eller 12 kommer att kastas vid nästa kast. Om kastet genererar antingen 3, 4, 9 eller 10 delas jämna pengar ut. Andra nummer ger 2:1 i vinst, alltså dubbelt så mycket som man har satsat.

Pass Line

En satsning på Pass Line betyder att man vill se en 7:a eller 11:a på come out roll. Sker något annat så ger satsningen förlust. Det är dock den allra vanligaste satsningen och är en av de satsningar som har bäst odds i craps.