Craps och kändisar

I USA där craps är stort och utbrett bland folk finns det även kändisar som spelar craps.

Presidentkandidaten som spelar craps

När Barack Obama blev vald till USAs president år 2008, var John McCain hans konkurrent i presidentvalet. Just senator McCain är en stor entusiast när det gäller craps, och vid flera tillfällen ska han ha spelat riktiga maratonpartier som har varat mellan 12 till 24 timmar. Ändå har han som senator röstat nej till att onlinespel ska tillåtas i USA.

Sportstjärnor som gillar craps

Annars är det kanske inte oväntat mest sportstjärnor som är speciellt förtjusta i detta spel. Michael Jordan, som av många anses vara den bäste basketbollspelaren genom tiderna, har sagt att han har spelat bort miljoner dollar på craps och golf. Han har förmodligen dock råd med det.

Även andra basketbollstjärnor har spelat bort mycket pengar på craps. Charles Barkely har sagt att han har förlorat 10 miljoner dollar på craps och blackjack. Även han lär ha råd med det.

Engelska fotbollsklubben Newcastles ägare, Mike Ashley, har förlorat en miljon brittiska pund bara på ett crapsparti. Pengarna gjorde dock inte så mycket, tyckte även han. Däremot var han sur över att insatserna var borta redan efter fem timmars spelande.

Även musikaliska stjärnor gillar craps. Sean ”Diddy” Combs, som är en framgångsrik rappare och producent, spelade en gång bort en miljon dollar på craps på ett casino. Inte heller för honom spelade förlusten av den höga summan pengar någon större roll.