Craps historia 

För att få en hel bild av craps bör man inte bara titta på historien om spelet utan även om historien bakom tärningarna. Tärningar har använts sedan folkvandringstiden. På den tiden var tärningar ett sätt att kommunicera med gudarna. Det fanns inget som hette slumpen. Istället var slumpen gudarnas vilja. Man ställde frågor till gudarna genom att kasta tärningarna och man avgjorde människors öden med hjälp av tärningarna. Tärningar har använts i domstol i Sverige för att avgöra om en misstänkt var skyldig eller oskyldig. Men under tiden allt det här hände så användes tärningar också till att spela med. I början var utkomsten av spelen också förbestämda av gudarna tills människan började inse att det kanske fanns något som kallades slumpen.

England eller Frankrike

Det finns två möjliga ursprung för craps, England eller Frankrike. I England under korsriddarnas tid fanns det ett spel som kallades Hazard som påminner väldigt mycket om dagens craps. Man spelade med två tärningar och behövde slå fem eller nio för att vinna spelet. Slots något annat förlorade man. Det allra sämsta kastet man kunde få var par i ettor vilket gav dig något kallat crabs. Det är från uttrycket crabs och antal tärningar som får folk att säga att Hazard är en tidig variant av craps. Spelet Hazard tog sig sedan över vattnet till Frankrike där spelet utvecklades ytterligare och kom att bli vad vi idag kallar craps. Förutom speländringar så ändrades även namnet på spelet från Hazard till Crapaud. Crapaud betyder padda på franska. Spelet fick det namnet på grund av hur spelarna stod när de kastade tärningen mellan sig. För när craps kom till Frankrike spelades det inte på ett bord utan på gatorna. Spelarna stod alltså på gatorna som paddor och kastade tärningarna.

Till Amerika

England eller Frankrike är länderna som tillsammans skapade craps. Amerika fortsätte att utveckla craps. En fransman kom till New Orleans med spelet och amerikanerna älskade det. Den första ändringen de gjorde var att helt enkelt döpa spelet till craps. Det var enklare att säga och de hade ingen aning om vad crapaud egentligen betydde. Förutom det så la de även till Pass Line satsningen för att ge spelarna mer chans till vinst. Som craps var när det kom till Amerika så hade huset större chans att vinna än spelarna.

Det craps vi har idag är en blandning av Hazard, Crapaud och lite influenser från gudarna.